Vonkajšie žalúzie prinášajú maximálny komfort a úsporu energií

Vysoké vonkajšie teploty nútia každého majiteľa domu zaoberať sa otázkou, ako efektívne zatieniť interiér a ochrániť ho pred prehrievaním. Ideálnym riešením sú vonkajšie žalúzie, ktoré v lete prispievajú k tepelnej pohode domácnosti, ale svoju úlohu zohrávajú aj v zimných mesiacoch. Predstavujeme vám ich najväčšie výhody.

Až desaťkrát vyššia účinnosť v porovnaní s vnútornými žalúziami

Keďže vonkajšie žalúzie sú umiestnené pred oknom, dokážu zastaviť slnečné lúče skôr, ako dopadnú na sklo. Zadržia až 94 % tepelnej energie, a tak sa interiér neprehrieva. V porovnaní s vnútornými žalúziami, ktoré slnečné lúče síce neprepustia ďalej do miestnosti, ale dovolia im preniknúť cez sklo, je toto riešenie až desaťkrát účinnejšie. 

Vonkajšie žalúzie fungujú na princípe pasívneho chladenia a v horúcom lete znížia teplotu v miestnosti až o 10 °C bez toho, aby ste museli použiť klimatizáciu. To nie je jediný dôvod, prečo si moderné tieniace technológie čoraz častejšie nachádzajú svoje miesto v kancelárskych budovách.

Umožnia vám regulovať prirodzené osvetlenie

Najväčšou výhodou vonkajších žalúzií je možnosť naklopiť lamely podľa toho, ako to práve potrebujete. Ak chcete zatieniť len tie najostrejšie lúče, stačí lamely nechať čiastočne naklopené a do interiéru vám stále bude prúdiť denné svetlo. Oceníte to aj v zime, keď slnečné lúče pomáhajú zohriať miestnosť. Ak chcete takmer úplnú tmu, stačí lamely kompletne zatvoriť.

Lamely sa prispôsobia vašim nárokom

Vonkajšie žalúzie LOMAX dodávame s tromi rôznymi profilmi lamiel, ktoré sú odvodené od písmen C, S a Z. Typy S a Z sú vybavené medzilamelovým tesnením, vďaka ktorému je dosadanie lamiel veľmi tiché.

  • Lamely typu C80 majú jednoduchý, elegantný dizajn a môžeme ich vyrobiť v rôznych rozmeroch, takže nimi zatienite aj väčšie sklenené plochy.
  • Lamely typu S93 do seba vďaka svojmu tvaru perfektne zapadajú a ich dvojité prehnutie vydrží aj extrémne poveternostné podmienky.
  • Lamely typu Z90 PRO svojím tvarom skvele zapadnú do seba až do takej miery, že sú schopné vytvoriť takmer absolútnu tmu.
  • Lamely typu Z70 sú o niečo užšie ako typ Z90, ale rovnako dobre odolávajú akýmkoľvek poveternostným podmienkam.

Pri výbere lamiel sa nemusíte obmedzovať len na základné odtiene. Môžete si vybrať zo širokej škály farieb a dokonale ich zladiť s ďalšími prvkami vonkajšieho plášťa domu, napríklad s garážovou bránou alebo s vchodovými dverami.

vonkajšie žalúzie na diaľkové ovládanie
Diaľkové ovládanie umožňuje ovládať vonkajšie žalúzie všetky súčasne alebo každú zvlášť.

S inteligentným ovládaním k ešte vyššiemu komfortu

Vonkajšie žalúzie sú z hľadiska zatienenia interiéru krokom ku komfortnému bývaniu. Prečo však nepostúpiť ešte o trochu ďalej? Čoraz viac používateľov si vyberá riešenie s elektrickým pohonom, ktoré prináša ešte vyšší komfort. Potom sa stačí už len rozhodnúť, aké ovládanie žalúzií si vybrať. Úplným základom je inštalácia ovládania na stenu, ktoré svojím vzhľadom pripomína vypínač svetla. Komfortnejším variantom je diaľkové ovládanie, pomocou ktorého môžete vyťahovať a spúšťať všetky žalúzie súčasne, ovládať ich v jednotlivých miestnostiach, alebo zvlášť v každom okne.

Významnou evolučnou zmenou je možnosť pripojiť vonkajšie žalúzie do systému inteligentnej domácnosti. Vďaka tomu môžete ovládať tieniacu techniku takmer odkiaľkoľvek pomocou inteligentného mobilného zariadenia, alebo ju plne automatizovať pomocou slnečných a veterných senzorov. Tie reagujú na svetelné a poveternostné podmienky a podľa nich ovládajú žalúzie. V prípade extrémne silného vetra žalúzie úplne vytiahnu, aby zabránili ich poškodeniu.

Akú tieniacu techniku si vybrať?

Či už ide o vonkajšie žalúzie alebo rolety, ich základné funkcie sú podobné. Vonkajšie rolety v zime lepšie zabránia úniku tepla, ale aj vonkajšie žalúzie dokážu v zime pri slnečnom počasí a správnom naklopení lamiel vyhriať interiér. 

Ak váhate, aký typ tienenia si vybrať, rozhodujúcimi faktormi budú pre vás možnosť regulácie denného svetla, ktorá hrá v prospech žalúzií, a miera zabezpečenia domácnosti s reguláciou okolitého hluku, kde si lepšie body pripisujú rolety.

S výberom vonkajších žalúzií alebo vonkajších roliet vám radi pomôžeme. Stačí, keď navštívite najbližšiu pobočku spoločnosti LOMAX, alebo nám zašlete nezáväzný dopyt.

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, LOMAX